Når dagens lys demper seg…

Når dagens lys har dempet seg , da banker kvelden på hos meg. Før var det penner og ark man hentet frem for å skrive ned tanker og små ord man formet i dikt. Nå er det oftes via telefonen på notater eller via Mac og andre skrive steder. Noen dager mere tankefull enn andre, noen dager hvor tanker har vandret frem og tilbake. Over tid ting som man har lagt seg merke til og undres over. Det kan være alt fra nyhetene og treng man leser rundt om på nettsteder. Det er ofte ting som berører oss og det er temaer som vi har så lyst si så mye om, men mange velger ikke skrive noe selv om de i grunn virkelig ønsker.
Jeg kan forstå det. Der er mange temaer som ikke er like lett åpne døren opp mot, og der er de som virkelig både klarer og står i dem. Jeg beundrer mange som klarer by like mye på seg selv hele tiden. Som selv får et hav av kritikk og stygg hets rundt om fortsetter å stå på. Til dere er jeg med mange flere takknemlige selv om dere ikke alltid får høre akkurat det. Jeg følger noen bloggere og det er ofte jeg blir virkelig lei meg når jeg leser det dere får kommentert, men slik er det blitt. Vi vet at så lenge vi deler av oss selv der ute så kommer det alltid til og være noen som har lyst stikke til.

De kommer når man minst venter det. Tanker som har ligget der og under overflaten. De som har kommet og gått i så mange år. De man skyver vekk og ikke vil kjenne på, men så dukker demopp. De lurer rundt oss. Noen er veldig flinke skyve dem vekk. 
Vi lever i en hverdag der kropp, utseende, vekt om det er er opp eller ned har stort fokus og ikke minst denne evige «leve sunt» kommentarer man leser rundt om. Det er ikke alltid alt er like lett å lese hvordan noen både unge som gamle kommer med de styggeste kommentarer på grupper, nettsteder og forumer rundt om. Mange tror vist at om noen er formfulle og overvektige så er det for at de ikke vil sitt eget beste. At de trøstespiser og overspiser, men tenker dere noen gang på at de kan være syke? At de kanskje nettopp er formfulle for de overlever livet? At der du sitter og kaster stygge blikk mot noen som har seg en lunsj ute så sitter den personene jobber med i det hele klare være ute? For de grunn bare vil trekke seg vekk fra alt og alle? Lurer i grunn på om de samme sitter tenker at de selv som er så tynne at mange andre sitter tenker det selv om dem. At de velger både den ene og den andre side av operasjoner og fettsuging for å ikke glemme anal skylling… Bare for og holde likes oppe og klikk innom blogger?

Jeg leste et innlegg av en ung jente her om dagen som atter satte sterke følelser i sving hos meg. Jeg kjente på hvert ord hun skrev, og hennes fortvilelse. Med de nye regler og kutt som Erna og Co holder på med, ja nå skal ikke dette innlegge bli politisk, men noe må jeg ta frem..

Denne jenta som var 23 år, hadde nettopp blitt ferdig så sin første behandling av underlivskreft, med operasjoner av lymfeknuter også. Stråling mot mageområdet ( skorsteins ståling). Hun kommer best under denne nye regelen om dekke av hjelpe midler som bandasje til lymfeødem behandling, og kompresjons utstyr. For det mange tror at selv om en kreft behandling viser positive tegn de første mnd etter så er det mye som skjer med kroppen både fysisk og for å ikke glemme psykisk. Jeg unner hverken henne eller de andre som kommer med og måtte tenke på hvordan de skal få det til å dekkes når den livslange behandlinga starter, for det er det det er. Man kan overleve kreft i dag ja, men det er få der ute som vet hvilket helvete som kommer etterpå. Når endinger kommer i sitt tempo inn. Mange med lymfeødem får store endinger i kroppen. Synlige store endringer. Siste du at det kan bli slik at du ser en person som har en fot større enn den andre? Eller det ser ut som noen er gravide nesten for ødemet ligger som en pose og ring rundt magen? Men stopper du opp noen gang opp og tenker for en vakker kvinne som våger være seg selv? Eller hvor stek han mannen er som går rakrygget men halter for han har det som kalles senskader?

Tenkes det noen gang på at mange av de som overlever kreftbehandlingen, ikke bare får livet tilbake på en måte som de verdsetter mere enn mange andre. De finner de små gleder i dagen selv hvor tung den kan være? Så kommer mange nye endringer, livslange endringer de skal lære leve med og ikke minst akseptere. For så skal unge mennesker og ja de mere voksne, sloss, met et system ja nav med å få hjelp de trenger for ha en verdig hverdag og kunne fungere i? For så få denne økonomiske bekymringen over materiale de trenger og medisiner, for tro meg det er ikke alle som kommer til å klare ha den behandlingen de trenger nettopp for satser på egenandeler og utstyr koster mere enn hva kommuner og satser i trygder tilsier du skal bruke på slikt i henhold ditt livsopphold beregning. Selv for de som klarer jobbe merkes det godt på dens økonomi. Men tenk om Erna og Co hadde tenkt annerledes, hjelpt og kutta disse egenandelene og ikke tatt i fra det som for mange er en hjelp i å klare hverdagen, enn at ja mange vil merke det psykiske kjøret.. Nei da tar Erna heller og heter inn Is dømte til flere millioner.. Ikke rart de må kutte nødvendig støtte til mange av oss her i landet som har flere senskader vi må leve med i livet..😡

Kjære jenter, kvinner og ja menn.

La oss bære våre former slik det er, med støtte strømper og bukser. Slapp av i pulsatoren når det trengs. Husk mange av de som kaster blikk på deg ikke har anelse og hadde ikke klart leve med de smerter og plagene dette gir deg. Om du gikk orm 20 eller 50 kg med endringer av hormon og ødeleggelse av vev, så håper jeg du kan hente frem lyset inni deg. Bli din egen lille stjerne som lyser. Kvinner ikke gjem dere vekk i store klær, men heller dog kle dere og vrikk på rompa også.. men ikke gjem dere vekk..

Jo jeg var den som gjemte meg vekk, stua meg inn og unna det meste. Jeg orket ikke måtte forklare hvorfor og hvordan ting var. Jeg kunne dog sminke meg og ordne meg opp hjemme for min del, for jeg trengte kjenne meg som en kvinne, jeg trengte ta var på den siden av meg.. Så kjære dere som blir hetset og får stygge kommentarer for dere er dere selv, og skinner. Takk for dere tar vare på kvinnen i dere. Det er ikke alltid like lett, men ikke mist deg selv for en som tror det er sunt spise glutenfri mat eller ikke får i seg nok proteiner, men tror leve på pulver og tilskudd piller gir dem et sunne kosthold

Jeg snur rett å slett bare ryggen til de som måler meg opp og ned, jeg hever hode, jeg har kjempet meg dit jeg er så jeg skal fortsette å skinne💫

Les /Repost fra 👉🏼://nouw.com/aimaander/nar-dagens-lys-demper-seg-36859840

#nouwblogger #hverdagslivet #tankespinn #storekvinner #bigandbeautifull #tankespinn #hverdagskjærlighet #tropådegselv #ikkegiopp #lymfeødem #livetetterkreft #levende #mittliv #minhverdag

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: