Verdensdagen for psykisk helse

Mange tanker til dere rundt om

Verdensdagen for psykisk helse som er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. Jeg er en av de mange som vet hva det vil si å leve med psykisk helse. Det har vært tabu og skam i mange år å si det, men i 2016 fortalte jeg da mine nærmeste hvordan jeg egentlig hadde det. Det har vært tunge år fra tidlig ungdomsår, men jeg har funnet veier som har hjulpet og fungert for meg. Angst og disse tankene som kommer når man ikke ønsker dem.. At man ikke er eller ser bra nok ut, At man ikke får i de bra dager kunne hatt noe å gjøre. Jo jeg aktiviserer meg selv med både husarbeid, turer med hundene og bloggingen. Det er ikke alltid kroppen min er min venn men dog hode pleier være på sin rette plass men nok om det. ..

Jeg gjorde en endring for meg selv. En time med egenpleie. Jeg klippet over 20 cm på lengden og pannelugg🙈🤷🏻‍♀️. Sist jeg klippet lugg med langt hår var i 1999. Selv om det er uvant så angrer jeg ikke. Noen gang bare må man og dette var min gang på evigheter. Vi har alle våre dager og ting i levd liv som gjør at man kanskje reagerer og får frem gamle reaksjoner og ikke minst et tanke kjør.

Jeg har kjempet min vei. Jeg fortsetter å kjempe min vei. Jeg har dager jeg ennå er i så mørke bakker at jeg sier nå vil jeg ikke mere. Orker ikke kjenne mere smerte, orker ikke vandre rundt med vann lår og en mage som ser gravid ut pga lymfeødem og magesekk brokk, og nei de operer ikke.. Få vet jeg har søkt om slanke operasjon , men fikk blankt nei. Brukte år med ernæringsfysiolog men min vekt oppgang var ikke pga kostholdet mitt, men endringene som har kommet pga helsen. Medisinsk og ikke minst lymfeødem. Jeg fikk nei, før det siste de noen gang kommer til å gjøre er å kutte meg i mage regionen pga ødelagt stårle skadet arr vev. For det kan komme komplikasjoner som at det ikke vil gro, men som de sa ; Det er ikke sikkert du våkner opp…..

Jeg lever og det er jeg atter takknemlig for. Til tider vandrer jeg rundt som en diva og tenker jeg er fortsatt meg selv på innsiden. Og jeg bærer min egen vekt, både de på skuldrene og de på kroppen..

Tanker til så mange, Glad i dere❤️

Hver enkelt av oss har en psykisk helse, og denne vi være bevisste på å ivareta. Noen psykislidelser er arvelige, mens mange psykiske problemer skyldes spesielle hendelser eller påvirkninger i hverdagen fra miljø – andre igjen kan skyldes en kombinasjon av disse.

Å ikke ivareta sin psykiske helse kan gi vansker med å finne en trygg forankring i livet. Verdensdagen har som mål å bevisstgjøre viktigheten av å styrke den psykiske helsen så man er bedre rustet til å møte livets utfordringer..

Takk for du titta innom, en fin helg ønsker jeg dere. #blogger #aimaanderblogg #hverdagslivet #angst #GAD #psykiskhelse

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

2 kommentarer om “Verdensdagen for psykisk helse

  1. Kjempeviktig med slike dager, for det er så viktig å fokusere på psykisk helse. Det er et tema som må belyses, og ikke stikke under en stol.

    Ønsker deg en kjempefin lørdag ❤ 🙂

    Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: