🚨Rød kjøretøybelysning🚨?

Blåser støv av bloggen og åpner opp igjen med skrivingen og deling av alle mine rare tanker og mye av hva jeg brenner for, og ikke minst har en stor respekt for. I dag er det «Bilbergerfruen» som kommer først frem. Så godt nyttår til dere som titter innom og starter følge bloggen, takk😊

Jeg har hatt muligheten til og være med ut langs veien og på noen små oppdrag nå i det siste og på vinterveien med min samboer som er bilberger. At bilberger er et farlig yrke det er så sant som det er sagt. Mange tenker sikkert ikke at det er det, men ja det er ikke mye respekt dem får langs veien. Nå har jeg sett flere situasjoner som mange bilister ikke senker farten når dem kjører forbi, de oransje blinkende lysa, dem syns på lang vei. Ofte da har jeg tenkt ; Hadde Bilbergerne blitt vist mere respekt og aktsomhet når dem jobber langs veien om lysa var røde? Mange av de som jobber langs veien som holder veien ved like og rydder har også oransje blinkende varsel lys. Kanskje burde det rett å slett endres varsellys? Myndighetene slår fast at bilbergere defineres som samfunnskritiske. De må være der for å hjelpe, og mange av bilbergerne legger mye i jobben sin..

Dårlig bildet men langs veien sto det veiarbeidere, med oransje lys..
Dårlig bilde. Men man ser hvor mye bedre røde lys syns enn de oransje varsellysa som arbeidsfiler har..
To kollegaer som jobber sammen på et oppdrag, der den ene bilen måtte stå som buffer bil. altså varsel bil..
Situasjons bilde før bufferbilen var på plass. Trafikken suser forbi

På en kjøre tur før jul, sto det veiarbeidere langs veien og satte ned nye refleks stolper. Jeg måtte bare ta opp telefon og ta bilde. For selv om vi såg de oransje blinkende lysene, la jeg merke til atter hvor godt de røde vel og merke bremselysa syntes i kontrast mot dem. Jeg tenkte ; skulle ønske alle bilbergings biler hadde røde blinkende varsel lys🚨. Da hadde kanskje Kari og Ola Nordmann senket farten når dem passerte. Eller faktisk venta i et minutt eller to til dem hadde stroppet fast bilen før dem passerte. Tanken min gikk til ulykken i Romerike rett før jul, hvor bilbergeren og en brannmann mistet livet der dem sto og ryddet opp etter en ulykke.❤️ De gjorde bare jobben sin. De var der for å hjelpe. Jeg tenkte , det kan faktisk hende min kjære og mange man nå kjenner. Vær forsiktig kjære dere bilbergerne rundt om🤍

De hadde også buffer bilen ute. Den ser man godt om man ser frem i trafikken. La meg vise dere Bufferbilen😊

Den store barske Bufferbilen👷🏼
Hvordan den kan se ut balk!

Har du sett denne i trafikken? 😀 For oss så har nå bilbergingsbransjen tatt grep med blant annet bufferbiler. For hvordan kan man gjøre hverdagen på veien mindre risikabel for dem? En viktig forbedring av arbeidsmiljøet for bilbergerne i Norge er bruk av bufferbiler, som det nå er enighet i bransjen om at oppdragsgiver må dekke kostnadene for. I mange tilfeller er det forsikringsselskaper som må ta regningen. På flerfeltsveier, og på enkelte uoversiktelige strenkninger der fartsnivået er 60 km/t eller høyere på tofeltsvei, bruker Redningsverket nå bufferbil . En støtputebil er definert som et større kjøretøy påmontert godkjent støt-/energiabsorberende utstyr, som benyttes som flyttbar tversgående sikring. Hensikten til en tversgående sikring er å være en fysisk hindring som skal sikre at kjørende som ikke tar hensyn til utsatt varslingsutstyr (for eksempel skilt) ikke kommer inn i arbeidsområdet og påfører skade på seg selv, arbeidere eller utstyr.

Redningsverket AS ber også yrkessjåfører om hjelp. Farten forbi bergingsstedet er ofte for høy etter deres mening. Dersom lastebilsjåfører samt de som kjører personbiler senker farten forbi stedet der vi arbeider, vil farten på all trafikken automatisk senkes. Det vil gjøre hverdagen vår sikrere. Vi takker de som senker farten når dere ser oss langs veien på oppdrag.

Jeg har tenkt mye, og mange tanker blir det når din kjære er ute langs veien i all slags vær og føre. Jeg har sett hvor forsiktig han og kollegaer er, men jeg ser også de som suser forbi selv om ikke sikten er like klar rundt en sving. Jeg har lurt på hvorfor ikke bilbergerne kan ha røde lys, og nei i Norge har vi bare oransje, men det kan faktisk søkes om røde. Og med det så ble min nysgjerrighet på hvordan fremme det, sterkere.😇 Jeg ringte Samferdsdepartemanget med mine spørsmål. Der snakket jeg med hyggelig dame som syns det var et godt spørsmål på hvorfor bilbergerne rundt om ikke har en annen farge på varsel lysene sine. De skal jo rydde veien så snart dem kan så det kan åpnes for ferdsel igjen. Så jeg ble bedt om og sende mine spørsmål på mail. Og det skal jeg😁.

Om du er bilberger eller jobber i bransjen eller en som har noen som jobber som bilbergere; Ville ikke du at dem skal syns godt langs veien? Kanskje billister slakker farten litt mere til dem har passert. For det er en kjent undersøkelse i andre land hvor dem har røde varsel lys at de får mere respekt og vist aktsomhet enn oransje . Kanskje er det for at det er så mange som har den farven?

Takk for du titta innom, det setter jeg pris på🙏🏼 Ønsker dere alle rundt om en god uke vidre😊 Kjør forsiktig og Ta vare ⭐️

#bilbergerfruen #bilbergeryrket #respekt #aktsomhet #bufferbil #tavare #aimaanderblogg #hverdagslivet #blogger #aimander #yrkesstolthet #framsnakke

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

4 kommentarer om “🚨Rød kjøretøybelysning🚨?

 1. Kjempefint skrevet blogginnlegg, og viktig å trekke frem dette viktige yrket bilbergere. Det er faktisk et kjempeviktig yrke, og de blir fort dessverre glemt.

  Har fulgt med på TV «Vinterveiens helter», og du verden noen av oppdragene de har fått inn der har vært dirkete skumle.

  Vi skal være kjempeglad for at vi har de reddende englene som kommer for å hjelpe 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdag ❤ 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Liker

  1. Tusen takk for det kjære Torill, det var hyggelig og høre🤗. Ja dem blir fort glemt, og selv om dem står der så blir dem også fort oversett. Jeg vil belyse dem litt for jeg tenker nå som snøen kom her, og de ganger man ser dem effektivt må rydde opp langs veien, hvordan hadde det blitt en dag om dem ikke var der for å gjøre alt dem gjør. Noen gnag må noen vente litt ekstra på hjelpen, men dem kommer. Da er det ulykker som kommer først. Ja det her litt av hvert av oppdrag dem kommer utenfor. Stor klem med ønsk eimen fin onsdag til deg å pusene❤️

   Liker

 2. Flott skrevet 🙂 Vi må ta vare på denne viktige gruppen. De gjør en kjempejobb og bør bli respektert. De skal jo ikke jobbe med livet som innsats. Håper de kan endre lysene til rødt – da dette er lys som viser mer respekt enn oransje lys!! God klem til dere fra din kusine ♡

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: