Dag 7 og de siste milene kjøres fra Bishop – Yosemite National Park – The Circle

Reposter

7 dagen langs veien var kommet. Vi våknet opp i Bishop til en nydelig dag, selv om ikke solen skinte så var det varmt og godt. Innom bensinstasjon og fylle opp litt drivstoff og få oss litt vann, før vi satte igang kjøringen .Denne dagen var det ikke mange timene som var på kjøreplanen. Vi var kommet til California igjen og nå var det sette turen til The Circle hjem til min kjæres mor.

I det vi kjører ut av Bishop åpner dette landskapet seg, mere frodig enn noe annet jeg hadde sett der vi har kjørt. Dette minnet om norsk natur. Kjører man i nord er ofte naturen vill og naken , og i starten så var dette det også. Men så kom det frodige landskapet frem. Skog , masse skog, fjell og små innsjøer. Jeg lo da jeg så fiske skilt, tenkte hvem fisker i 32 varmegrader? Men jo lenger opp vi kom, og landskapet endret seg forsto jeg jo fort at her må jo være drømme plassen for natur livet. Det var mange som var der, biler sto parkert rundt om for alle skulle til Yosemite National Park. Der var det lagt opp til » hiking » altså turstier, det var fiske vann og fjell de klatret i. Dette forsto jeg var det som måtte være drømme stedet for komme seg bort fra by livet. Det var de som både campet der og man kunne leie små hytter. Veien var svingete og det gikk høyere og høyere. Så ikke rar kameraet gikk varmt😉

La meg ta dere med på denne turen i bilde dryss.

Bildene: Landskapet fra vi starter fra Bishop

Tioga Pass er et fjellpass i Sierra Nevada-fjellene i California. State Route 120 går gjennom den og fungerer som det østlige inngangspunktet for Yosemite nasjonalpark, ved inngangs stasjonen Tioga Pass. Det er det høyeste motorveipasset i California og i Sierra Nevada.Her står han 3 031 m over havet, det var en sterk opplevelse stå titte ned. Suget i maven kom så jeg fant ut det var best sette meg inn i bilen igjen😉

👆🏼Lembert Dome er en bergartsformasjon av granittkuppel i Yosemite nasjonalpark i den amerikanske delstaten California. Kuppelen svever 800 meter over Tuolumne Meadows og Tuolumne River og kan vandres fra Tioga Road i hjertet av Tuolumne Meadows, 8 miles vest for Tioga Pass inngang til Yosemite nasjonalpark

Når man besøker Yosemite, bør alle besøkende forvente at svarte bjørner vil prøve fantastiske handlinger for å skaffe menneskelig mat. Hvis det er igjen mat i en bil, vil bjørner knuse bilvinduene, bøye bilrammer og sprette åpne bobilskaller. For å komme inn i en bagasjerom, vil de komme inn i passasjerområdet og klo gjennom baksetet. Så vi gikk ikke rundt 😉

Tioga Road (Highway 120) kjører i gjennom de tykke skogene fra Big Oak og Crane Flats, og stiger høyt inn i det robuste Sierra Nevada høye land. Skogbranner vises når man ser plutselig død i trærne. 

Om dere skulle kjøre denne ruten. Så ta dere tid og stoppe i Jamestown. Der er det et skritt tilbake i tid. Du vil se en blanding av bygninger fra forskjellige tidsepoker. Trebygninger som stammer fra avviklingen av Gold Rush. Steinbygninger med jernskodder fra omtrent samme tid designet for å motstå brannene som var vanlig på den tiden. Trebygninger i viktoriansk stil fra begynnelsen av 1900-tallet. Fra tidlig 1700 tallet er det preget av western stil. Gamle hus og barer er som hentet ut fra en western film. Vi stoppet ikke da jeg var kommet til at nå måtte vi bare kjøre ned å finne oss en Dennys og få i oss frokost/lunsj i ett. Blodsukkeret talte for seg selv.

Der fremme i Oakdale såg vi Dennys skilte nærme seg, hurra siste Denny måltidet ,med den beste omeletten ventet😂. Oakdale er en by i San Joaquin Valley og Stanislaus County, California. Det er en del av Modesto Metropolitan statistiske område. Oakdale går etter slagordet «Cowboy Capital of the World.»

Turen var ferdig, vi kom hjem til The Cirkle. Det er ikke til å unngå å si at at nesten 450 norske mil på 7 dager setter seg at du kjenner du er litt sliten. Men gud jeg ville aldri vært dette for uten. Mitt hjerte er fult av minner som jeg bare har drømt om. Vel hjemme og bilen parkert, gikk vi til bassenget og bare nøyt varmen og ja vi var trygge hjemme.

Jeg må bare si tusen takk kjærsten min for disse opplevelsene og minnene vi har skapt

Reisen er slutt, men flere innlegg kommer fra steder vi har besøkt og vært på.

Takk til deg som leser og gir en like, og takke or der som har vært med på turen🤗

#nouwblogger #usa2019 #roadtrip #Yosemite #kjærstetur #hverdagslivet #livet #glede #lykke #takknemelig #førstegangiusa #minner #bilder #reise #roadtripusa #blogger #kjærlighet #hverdagskjærlighet #skattekammeriminner #aimaanderblogg #aimaanderwordpress

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: