Flapping happy hands:)

https://vimeo.com/441967125

Autisme er ikke en sykdom, eller en reaksjon; det er en nevrobiologisk forskjell i hjernens funksjoner. Personer med autisme kan bevise vanskeligheter i sosiale interaksjoner, problemer med verbal og nonverbal kommunikasjon og rare eller begrensede aktiviteter og interesser. Symptomer på autisme blir vanligvis gjenkjent i løpet av de tre første barneårene. Imidlertid anerkjennes ofte ikke fungerende autisme eller Aspergers syndrom før barn er i skolealder. Høyfunksjonsautisme (HFA) er et begrep brukt på personer med autisme som anses å være kognitivt «høyere fungerende» . Personer med HFA eller Asperger syndrom kan ha underskudd på områder som kommunikasjon, følelsesgjenkjenning og uttrykk, og sosial interaksjon. Mengden av overlapp mellom HFA og Asperger syndrom er omstridt, men vanligvis har barn med HFA tidlige språkforsinkelser som andre barn med autisme. Barn med Aspergers viser imidlertid ikke klassiske språkforsinkelser før de har nok talespråk til å vurdere språkvansker.

Det første tegnet på autisme for er hånd flipping(klapping hands) som en form for stemning. Vær oppmerksom på at dette IKKE er et problem hvis det ikke er MER symptomer på autisme, men det ofte er. Andre tidlige tegnene på autisme / Asperger er de går på tærne og ekkolalia, som er repetisjon av tale og lyd. Mange vil merke seg barna vil sitte på samme sted, og er det stoler med farver som i en barnehage , velger de seg ofte ut en farve. Det merkes tidlig at rutiner og faste rutiner er det som nøkkelen for dem, slik at de rett og slett ikke skal få for mange meltdowns og stimminger løpe av dagen. Personer med autisme/ Asperger syndrom (ASD) kan utvise gjentatte kroppsbevegelser (klaff i hånden, gynge), uvanlige responser på mennesker eller tilknytning til gjenstander og motstand mot endringer i rutiner. Enkeltpersoner kan også oppleve følsomhet i de fem sansene for syn, hørsel, berøring, lukt og smak.

Her er det viktig å merke seg at stimming hovedsakelig er, men ikke alltid, et symptom på autisme. Det er vanligvis de mest åpenbare symptomene, tross alt er det veldig få mennesker, som typisk utvikler mennesker, gynger, klaffer, eller flikker fingrene regelmessig. Selv om autistisk stimming ser rart ut, må det imidlertid bemerkes at subtile former for stimming også finnes blant mange mennesker og er en del av deres oppførsel. Mennesker som har autisme / Asperger, stimulerer seg fordi de synes det er trøstende. Hver gang et autistisk barn eller individ er spent, glad, engstelig, overveldet, stimulerer de, for å trøste seg selv eller bare fordi det føles fint. Under stressende situasjoner opplever autistiske individer stimming med større alvorlighetsgrad og over lengre tid.

Barn med høyt fungerende autisme eller Aspergers syndrom er «begrenset i hjerneområder som gjør det mulig for mennesker å forstå subtile signaler, og ofte kan misforståelser, bokstavelig tolkning og / eller sensorisk over stimulering føre til overreaksjoner , irritabilitet, lav frustrasjonstoleranse, raserianfall, aggressivitet, ser ut til å ha et eksplosivt (eller bipolært) temperament, selvstimulering, angst, depresjon eller selvskading. Barn med høyt fungerende autisme eller Aspergers syndrom utvikler en tendens til mistillit mot andre, på grunn av sosiale feil og negative sosiale opplevelser over tid, noe som kan føre til selvisolasjon og sosial fobi. Denne atferdsreaksjonen kan bli sett på som «frekk» av andre, og ofte strever mennesker på spekteret for å forstå hvorfor de ikke blir likt eller ofte føler seg avvist.

Mange foreldre forstår det er noe med barna, man blir frustrert og man undrer hva man gjør feil i foreldrerollen med oppdragelsen. Til de av dere vil seg si; Om du merker deg at ditt barn har noen uvanlige likhets trekk som med alle andre barn rundt om, så der de fleste begynner lure og skal unnskylde seg på hvorfor barne ditt gjør som det gjør, så ikke unnskyld deg. Det vil bare føre til at du sitter med skuldrene over hode når du er i sosiale sammenkomster eller så enkelt som på en cafe. Men lag heller tidlig små faste rutiner i dagen. Jeg forsto tidlig at «det var noe annerledes» med min sønn. Og ja de tok mange år, med frustrasjon og mye for hans del også i løpe av de første skoleåra som hadde vært lettere gjort noe med om vi hadde vist om Asperger Syndrom og de av lærere rundt han hadde vist om det ikke minst. Det tok oss 2 uker på nytt sted og ny skole der en sosial lærer fort så tegnene og forsto at dette kunne være svaret.

Kjære deg som blir sint når ditt barn får raseri utbrudd i butikken, ikke hiss deg opp, ikke snakk med streng stemme. La dem bare grine ut. Sett deg også ned på gulvet med dem, og bare hold dem tett. Ja jeg vet , man tenker på hva andre tenker rundt , men drit i det. Tenk heller på at du gjør det beste for ditt barn. For jo mere du hisser deg opp, og blir ditt å truer med at de ikke skal få lov til slik og slik så vil disse meltdown-sa bli sterkere. Deres stress nivå er ikke som våres. Er du i en familie middag så ta med et blad, bok eller noe dem liker holde på ned, i dag er det vel gjerne en smart phone og YouTube elle noen spill. Jeg hadde ikke nølt med å tatt det med, la dem få sitte holde på med det med bordet, da sitter dem der. Da kan dere senke skuldrene og ha en trivelig tid enn at dere sitter leser dem og venter på at noe skal skje, før dem ikke har den tålmodigheten i seg som er forventa.

Ville bare dele litt igjen om Asperger , da jeg vet nå med å jobbe mot målene sakte men sikkert så kan man nå dem. Den unge mannen som ikke skulle jobbe overtid, ikke ha førekort, ikke jobbe natt, ja han har bevist med motet og viljen til å klare det så har han funnet sin vei. Jeg vet han er sliten når han kommer hjem til sin egen trygge hjem. Der han kan senke skuldre og puste ut, der han slipper løs sitt ristende ben som er en stemming, men han har gjort jobben sin. Vi har jobbet i mange år, med alt fra øvelser på kroppsspråk , metaforer og ironi. Og Ja strenge men viktige rutiner har hjulpet han dit han er nå.

https://vimeo.com/441967460

#stoltaspergermamma #aspergersønn #asmamma #livet #flappinghands #ads #ealrysignasd #hverdagslivet #mål #leve #akseptere #engaveidagen #sønn #tolmodighet #nouwblogger #blogger

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: