Kortreist glede

Etter ca 4 måneder med regn, vind, storm, mere regn, så kom kuldegrader, snø, snøstorm, orkan, regn osv.. Så var det med stor glede i både hjerte og sinn at man disse siste dager har vi kunne nyte det og være ute, men også bevege seg lettere og friere ute. Det har ikke vært mange dagene det har vært opphold siden november og føre for kunne vandre friere rundt om. Derfor har disse dager med oppholdsvær vært godt brukt ute. Trosset smerter og bare gått på. Og havnet på en vakker strandlinje.

Litt om øya vi bor på. Giske kommune er ein øykommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal, rett vestom byen Ålesund. Kommunen består av dei to flate øyane Giske og Vigra, og to meir ulendte, Godøya og Valderøya. Skjonghelleren på Valderøya er eit verdifull fortidsminne med avleiringar som mellom anna viser korleis den magnetiske Nordpolen har endra seg. Ein har òg funne restar av fuglar og dyr som er om lag 30 000 år gamle. Ein har òg funne 10 000 år gamle spor etter menneske.

Øyane har òg fleire minne frå vikingtida. På Giske ligg ein av dei eldste herregardane i Noreg. Han var heimen til den mektige Giske-ætta eller Arnungane frå 900-talet til 1582. Giske kapell, kledd i kvit marmor, vitnar om rikdommen på øya på 1100-talet. Kanskje du har hørt om Giskespelet? Det handler om tids epoken rundt 1030, rett før og etter slaget på Stiklestad, der Heillieg-Olav fall. Vi møter mektige menn og kvinner frå Giske som i stor grad var involvert i det store slaget, og ser korleis deira tilhøve til kongen splittar den mektige Giske-familien. Friluftsteateret gir også eit godt bilete av korleis garden Giske kan ha sett ut for 1000 år sidan.

Dronebilde av bruen ved Giske
Tunnelen til Godøya for videre tur til Alnes
Giske Il, og den populære Giskestranden

Jeg har flere ganger tenkt jeg lurer på hvordan jeg kommer meg ned mot sjøen mot Giske Il , da jeg har sett mange bilder som er tatt derfra mot moloen og åpningen der med solnedgang. Jeg har bodd her nå i to år, og plutselig testa jeg ut både nye veier , stier og ikke minst tvang bena med meg på turen. Nå måtte jeg bare ned til sjøen på den siden, og ja jeg ble fylt med slik glede og energi. Bobla vist nesten over på telefonen da jeg snakket med noen der samtid som jeg var ute på en ny oppdagelsesferd. Jeg valgte ikke den letteste veien, men jeg valgte den som ga oss en fin tur og hundene koste seg like mye. Denne siden starter ved det som bare ser ut som et jorde man kommer til på Giske og går mot LOVE-boktavene, Øygardshallen – Momentium Event og https://www.momentiumevent.no/event Ocean Sound https://www.oceansound.no

Kom å bli med på et blikk i bilder på denne turen.

Over Jordet vi gikk
Sjøluken ønska meg velkommen
To små som koste seg på nytt tursted 😊
Fra stranden og mot Giske IL hus
Lukk øynene, pust inn, pust ut
Måtte hente frem et lite kart
Nydelig
Dronebilde
Litt utsikt over Giske øya
Øygardshallen og Oacen Sound
Dronepiloetn

Uten og repetere meg selv for mye, selv om det er en stund siden jeg både har skrevet det eller delt noe, så handle det mye om og ta vare på de små hverdagsgledan og øyeblikka. Når vi ser hva som skjer rundt oss i verden, når vi nå atter vil oppleve en ny fattigdoms grense i Norge pga økte strøm priser, drivstoff og mat som øker. Nei vi kan ikke stoppe leve, men vi kan lage oss mange fine øyeblikk og minner, bilda er også godt ta frem se tilbake på. Det er ikke alltid det som Det er ikke ble der som er like lette, men si til deg selv at du skal akkurat i dag lage dagen din som best du kan for deg selv. Jeg vet det høres så lett ut, nei det er ikke det, men det er så verdt det.

Min hverdgsglede starte i hjerte mitt med små ting i hverdagen som bringe frem smile, som en slik tur ned til sjøen. Takk for du titta innom. Del gjerne og legg igjen en liker. #aimaanderblogg #wordpressaimaander #tabkespinn #giske #giskekommune #hverdagsglede #livet #bilder #hverdagslivet #øygardshallen #oacensound

En hverdagsgleder for meg er blant annet dele en tur med Kjell når han har fri mellom skfitene sine. Så tusen takk for turene denne helgen.

Hvis du konsentrerer deg om å finne det som er bra i enhver situasjon, vil du oppdage at livet ditt plutselig vil bli fylt med takknemlighet, en følelse som nærer sjelen. Lykken kan ikke reises til, eies, tjenes, bæres eller konsumeres.Lykke er den åndelige opplevelsen av å leve hvert minutt med kjærlighet, nåde og takknemlighet. Når hver dag kommer til oss uthvilt og på nytt, fornyes også min takknemlighet daglig. Salige er de som kan gi uten å huske og motta uten å glemme.

Takknemmelig

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: