Vakre Alnes i allslags vær

Nydelige Alnes bades i solnedgang.

Ytterst på øya Godøy ligger det sjarmerende fiskersiamfunnet Alnes. Når man kommer ut av tunellen er det som om tiden står litt stille for meg. Det er som om jeg er  tilbake til de små fiskeværa i Finnmark som man vokste opp med. Et sted man først kan tro tiden har stått stille på, men når man ser seg rundt så vises livets og årenes tegn. I sin tid var Alens et av Sunnmøreś største fiskevær, og har et verneverdig kulturlandskap. Fra Alnes er det fritt utsyn ut i storhavet. Som kan oppleves både som fredfylt når solen går i havet og du kan kjenne på naturens krefter i stormene. 

Velkommen til Alnes
DronepilotenKT
Alnes fyr og Opplevelsessenter

På Alnes ligger også Alnes Fyr, en fredet Fyrstasjon. Det første fyret ble bygget i 1876, og drevet av lokalbefolkningen. Dagens fyrtårn er fra 1937, og er hele 22 meter høyt. Det fredete fyret er åpent for omvising,  og på Opplevelsessentret er det både  utsalg av kunst, husflid og deilige hjemmelagede kaker. Det er mulig for leie av lokale for selskaper, brylluper og utstillinger.  

Like ved Alnes Fyr er Sandvika, en sandstrand som er flittig brukt av badegjester på solrike sommerdager. Havet utenfor Sandvika, er også populært for surfere, sommer som vinter. Atlanterhavet trykker på og skaper bølger i den grunne bukta, noe som gir gode forhold for surfing. Sandvika på Alnes regnes som det beste stedet for surfing i regionen.

Bildedryss fra fire årstider  og et overblikk over Alnes i nye vinkler? Håper du vil kose deg med bildene fra turer i vær og vind. Takk for du titta innom

Takk for mange fine turer Dronepiloteen😊

#hverdagslivet #alnes #alnesfyr #alnesopplevelsesebter #aimaanderblogg #aimaanderwordpress  #livet #naturbilder #værogvind 

Publisert av aimaanderblogg

Hi Aila, my name is. I am a lady in my mid-40s, who has experienced a lot of good and bad in my life. That has been one of the reasons why I started a blog. A tool for myself to write down thoughts and share something that many of us have in our everyday lives. I have been thinking for a long time about trying to create a website rather than blogging on platforms that do not always keep up. So I hope you will follow me, thank you in advance.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: